Randonee i Rauland

I grevens tid ble hytteforbudet opphevet og vi kunne nyte resten av en skisesong som vi trodde var tapt. Og for en avslutning det ble! Perfekt vær, perfekt snø og  dager som allerede var lange. Så denne gangen uten tvil:

Terningkast 6

My Post (2)

Vi hadde nylig kjøpt oss nytt randonee-utstyr, men da corona-restriksjonene ble innført 12. mars 2020 så det plutselig ut som premiereturen måtte vente til 2021. Men så viste det seg at vi hadde vært flinke alle sammen, pandemien hadde mistet sin voldsomme kraft og viruset hadde tapt såpass mye terreng at noe av normaliteten kunne vende tilbake. Hytteforbudet ble opphevet, reiser over kommunegrensene var igjen tillatt og verdens ende gikk ikke lenger ved Vestfolds yttergrenser. Vi hadde gått glipp av påskefjellet for første gang på over 15 år og var derfor mer enn klar for å hente inn det tapte. Målet var Rauland, nærmere sagt Vådalen, hvor en lommekjent svoger hadde planlagt en liten randoneetur til oss.

My Post

Starten av turen ved parkering rett før Rjomestøyl (rød boble, se mer detaljer of større kart på Viewranger).

Fra Rauland er det det cirka 15 minutter kjøring på riksvei 362 langs Totak. Ved Vå går det en bomvei (100 kroner, kan vippses) opp til høyre og man følger denne veien til en liten parkeringsplass hvor turen starter. Det er ikke fryktelig mange parkeringsplasser der, så det er nok lurt å ikke være sistemann.

Vi valgte å gå langs bekken på høyre side for å unngå skog og busker og begynte å gå mot høyden på høyre side når terrenget begynte å åpne seg (Viewranger) . Det så ut som det er fine nedkjøringer også mot venstre, men der er det visstnok mer utsatt for ras.

My Post (1)

Når man kommer opp til platået holder man seg til høyre hvor de høyeste toppene er. Her er det egentlig å velge og vrake. Vi gikk ikke helt til topps fordi de nye støvlene begynte å gnage litt og vi hadde ikke lyst å ha det vondt på vei ned. Vi får ha den til gode til neste gang.

Nedkjøringen var eventyrlig! Fast snø som underlag og to centimeter med slush på overflaten. Det er ikke ofte man  får det slik.

Turen er perfekt for nybegynnere eller for testing av nytt utstyr. Utsikten man får når det er sol og god sikt er uforglemmelig.

_4250661

Nesten på topp med utsikt over Hardangervidda

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s