Kyststien i Vestfold: Nevlunghavn til Stavern

I disse Corona-tider oppdager man plutselig nærmiljøet. Og det finnes helt åpenbart noen turperler i Vestfold. Lørdag 4. april tok vi turen på kyststien fra Nevlunghavn til Stavern. 

TERNINGKAST 4

Vi kjørte med to biler og parkerte første bil i Stavern ved Rakke og kjørte så videre til Nevlunghavn hvor vi satt fra oss bil nr 2 ved den store parkeringsplassen ned ved vannet på vei inn til Nevlunghavn. Det går visstnok også buss mellom Stavern og Nevlunghavn. 

Turen er på 21 kilometer (Viewranger). Vi brukte 4 timer og 20 minutter ren gåtid. Det er spesielt de første 4-5 km som tar tid fordi det er mye hopping fra stein til stein. Det er imidlertid også denne strekningen som er finest med de siste 5 km mot Stavern på en knepen andre plass. Innimellom er det en del transportetapper på grusveier som er litt mindre givende som naturopplevelse men til gjengjeld får man betydelig bedre progresjon.

Stien er forbilledlig merket, her har Larvik turistforening gjort en formidabel jobb! Turen er ikke spesielt krevende men det er 21 km og man merker det likevel godt i beina etterpå. Vi fant ut at joggesko var litt for lite puslete og jeg vil anbefale å gå med hikingsko. Det er ikke nødvendig med fjellstøvler. 

TURFAKTA

  • Distanse: 21.1 km
  • Gjennomsnittsfart: 4.4 km/t
  • Total stigning: 150 meter
  • Maks høyde: 36 moh
  • Vanskelighetsgrad: lett til moderat

 

ViewRanger- ruten fra Nevlunghavn (grønn boble) til Stavern (rød boble)

2 thoughts on “Kyststien i Vestfold: Nevlunghavn til Stavern

  1. Pingback: Knattholmen Frisbeegolf | Life Beyond Medicine

  2. Pingback: Indre Vestfold: Topptur til Knappen og Farmenrøysa | Life Beyond Medicine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s