Indre Vestfold: Topptur til Knappen og Farmenrøysa

Og så var vi ute på tur igjen i nærmiljøet, takket være Corona-restriksjonene. Denne gangen gikk turen til Knappen og videre til Farmenrøysa. En nydelig gåtur i flott påskevær.

TERNINGKAST 5

Turen er en rundtur (Viewranger) og du kan velge om du vil starte ved Damvannet eller ved Andersbonn. Siden vi kom fra Sandefjord var det enklest å ta sistnevnte rute. Når man nærmer seg Heisetra så er det skiltet til Andersbonn inn til venstre og man kjører grusvei til parkeringsplassen. Så går man jevnt og trutt oppover til man kommer til selve rundturen. Vi valgte å gå til venstre og nådde toppen via Tyskemyren hvor man har nydelig utsikt over Lågendalen. Stien er godt merket, Larvik turistforening skuffer ikke her heller.

_4090626

På toppen av Knappen, 381 moh

Knappen er 381 meter over havet, så det er ikke den store stigningen. Vi valgte å ta pause på østsiden av toppen hvor man har en fantastisk utsikt over hele Vestfoldkysten. I det fjerne kan man til og med se Østfold.

Siden vi kom til toppen fra vestsiden valgte vi å gå ned på østsiden. Litt bratt til tider men helt overkommelig med hikingsko. Man går forbi idylliske Firfislevann og Jeskovann. Vi hadde enormt med overskudd og tok oss derfor tid til å gå opp til Farmenrøysa (308 moh) som er cirka 70 høydemetere fra veien og opp (se kartet nede). Litt bratt men absolutt verdt det. Utsikten her er egentlig enda mer spektakulært.

_4090631

På Farmenrøysa, 308 moh. Utsikt mot sør.

Turen kan anbefales på det sterkeste, men det er nok lurt å velge en solskinnsdag uten for mye dis for å kunne få med seg utsikten.

TURFAKTA

  • Distanse 10.3 km
  • Ren gåtid: 2t 50 min
  • gjennomsnittshastighet: 3.6 km/t
  • Total stigning: 295 meter (Andersbonn 170 moh)
  • Maksimal høyde: 381 moh
  • Vanskelighetsgrad: Lett
  • Beskrivelse Turistforeningen

Collage

For flere turer og aktiviteter se:

Knattholmen FrisbeegolfKyststien i Vestfold: Nevlunghavn til Stavern

One thought on “Indre Vestfold: Topptur til Knappen og Farmenrøysa

  1. Pingback: Knattholmen Frisbeegolf | Life Beyond Medicine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s