Knattholmen Frisbeegolf

Koronarestriksjonene bringer kjernefamilien sammen igjen. For en måned siden var begge gutter i utlandet og vi alene hjemme, nå henger vi mye sammen. I går prøvde vi noe nytt og morsomt: Frisbeegolf.

Knattholmen er en av kronjuvelene på Vestfoldkysten og verdt et besøk uansett. Vi har vært der mye gjennom årene og barna har gått i utebarnehage der. Det står 18 gule kjettingkurver rundt omkring i skogen og de er altså ikke avanserte søppelstativer men brukes for å spille frisbeegolf. Man starter fra markerte utslagssted og målet er å plassere frisbeen i kurven med så få forsøk som mulig. Det er faktisk litt vanskeligere enn jeg trodde. Som i golf bruker man forskjellige frisbeer avhengig av avstanden til kurven (putter, driver, midrange) og som i golf er resultatet ofte nedsående dårlig uansett hvilken frisbee man velger.

New Phototastic Collage2

Vi fulgte minstemannens forenklede regler og det er kanskje derfor vi tapte for han til slutt. Vi antok at hver bane skulle klares på 3 kast (par). Det betyr at hvis man brukte mer enn 3 kast fikk man plusspoeng og hvis man klarte å komme med mål med færre enn 3 kast fikk man minuspoeng. Den som hadde minst poeng til slutt vant og den som hadde flest poeng tapte. Her nevner vi ikke noe navn men jeg kan røpe at det var en kvinnelig deltaker.

Banen er relativt enkelt å følge med noen uoversiktlige deler hvor man må se seg litt rundt før man finner neste utslagssted (ViewRanger). Vi brukte 50 minutter for hele runden som er på cirka 900 meter, give and take, litt avhengig hvor rett man klarer å kaste. Veldig artig aktivitet! Det er nok de fleste kommuner som har en lignende bane, det er bare å google. I Sandefjord er det en større bane til i Bugården.

Det lønner seg å ha med mer enn et sett frisbeer, en ypperlig måte å støtte den lokale sportsbutikken i disse koronatider! Gjertsen Sport i Sandefjord har for eksempel flere sett. Da er det bare å ønske lykke til!

New Phototastic Collage

Kartet over banen på høyre side (kilde: Sandefjord Frisbeeklubb)

For flere turer og aktiviteter se:

Indre Vestfold: Topptur til Knappen og Farmenrøysa

Kyststien i Vestfold: Nevlunghavn til Stavern

 

One thought on “Knattholmen Frisbeegolf

  1. Pingback: Indre Vestfold: Topptur til Knappen og Farmenrøysa | Life Beyond Medicine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s